weekje zuid-frankrijk

Zaterdagavond vertrokken naar Zuid-Frankrijk samen met Yves van de LiQuidsurfshop.
We hebben echt alles mee : van speedmateriaal tot formula, normaal moeten we zeker kunnen varen.


busje vol : 10 planken en 12 zeilen

zondagmorgen zijn we aangekomen in Gruissan, dat er rustig bijlag. Te rustig naar ons gedacht. Ze geven voor de rest van de week niet zo veel wind. Na wat gecheck op de weersites, bleek dat er goeie wind voorspeld is in Hyeres en dit zeker tot woensdag. Dus de wagen weer in en op naar Hyeres (Almannare).
Op maandag was het al direct vollen bak : van ’s morgens al +30 kts aflandig in Almanarre, dus supervlak water, ideaal voor een speed/slalom sessie met Starboard Isonic 80 en de Severne Reflex II 6.2. In de namiddag zijn we uitgeweken naar La Bergerie waar de condities perfect waren om te waven. De Evo 75 uit de boardbag gehaald met de Severne S1 4.5, Yves met de Kode en de 4.7. We waren toch wel iets te optimistisch geweest, want we zaten wel iets te groot, vooral als ge zag dat de locals allemaal tussen de 3.7 en de 4.0 opgetuigd hadden. Maar ja als ge niet kleiner bijhebt…

photo by yves


Dinsdag : vandaag werkelijk storm gehad, wind en regen die als hagelstenen in je gezicht sloegen. In een plaatselijke krant gaven ze volgende windmetingen :
– 101 km/h à Toulon
– 133 km/h au Cap Camarat
– 148 km/h sur l’île du Levant
– 154 km/h sur les îles de Porquerolles
Omdat de wind ook pal aflandig zat, hebben we niet te veel risico genomen en zijn we niet te ver in zee gegaan. De Severne Reflex II 5.1 was met momenten veel te groot. Wel jammer dat ik de GPS thuis vergeten ben, er zouden wel mooie tijden opgestaan hebben.
Woensdag was het al heel wat rustiger en hadden we zelfs soms moeite om in planee te blijven.
Donderdag hadden we al heel wat beter weer, maar ook geen wind. Zodoende konden we wat bekomen van de vorige dagen. Van deze rustdag hebben we dan ook gebruik gemaakt om de camionette eens leeg te maken en alles er opnieuw in te laden, zodat we terug wat overzicht hadden. In de namiddag zijn we dan gaan karten.
Voor vrijdag gaven ze voor gans Frankrijk enkel in Bretagne wind, en hebben we ons dan ook verplaatst van het zuiden van Frankrijk naar Brest in Bretagne. Daar aangekomen bleek dit een reis voor niks te zijn geweest : na een poging met de 7.8 bleek er hier ook te weinig wind. Dus werd het terug inpakken en besloten we huiswaarts te keren.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: