Speedweek Gruissan 5-9 april

foto door jan de jonge
zaterdag 3 april : bij aankomst in gruissan, rond een uur of 8, zijn we eerst gaan ontbijten bij plaatselijke bakker. Daarna hebben we ons geïnstalleerd in de bungalow en heb ik wat platte rust gehouden.
Na de middag ben ik het water opgegaan met de nieuwe Starboard Formula LWR, die ik nog de vrijdagnamiddag ben gaan ophalen naar de Liquidsurfshop. Er stonden een 10-12kts, ideaal voor de 11m.

zondag 4 april : voor vandaag geven ze Tramontane van 5/6 bft met in de namiddag zon erbij. Gevaren met de Sonic 95 (met Caspar Speed 29 eronder) en Severne Code Red 6.7

foto : jan de jonge

maandag 5 april : skippersmeeting om 10.30, direct al uitstel tot 12 u. waarna de wedstrijd voor vandaag afgelast werd, wegens te weinig wind. Dan maar de Formula opgetuigd : eerst had ik wat moeite om te planeren, maar de wind trok wat aan en er kwamen nog enkele Formulaboys bij, zodat we nog een leuke trainingssessie hadden.

dinsdag 6 april : terug geen ideale speedcondities. Het grootste deel van de groep trok naar de Etang de Bages, waar we een goeie slalomtraining hebben gehad, met oa : Koen, Chris, Pascal, Jan, mijzelf en nog enkele anderen.

woensdag 7 april : te zwakke wind , dus uitstel tot 13 u. Hierna volledig afgelast. We zijn dan met zijn allen gaan karten.
Volgens de locals zou er morgen Tram komen, dus de ganse nacht gedroomd van speedcondities.

donderdag 8 april : bij de skippersmeeting werd beslist om een funrace te houden, omdat men niet constant 20 kts had. Om 13.45 werd een 2° funrace gestart met nog steeds een variabele wind tussen de 14 en 30 kts. Na deze race zwakte de wind nog verder af en werd er afgeblazen voor vandaag.

foto door jan de jonge

vrijdag 9 april : wederom geen race wegens te weinig wind.

Jammer, maar door de niet gunstige wind is er dus geen geldig BK, en zal er dus op het einde van het jaar een BK Speed doorgaan op afroep.

Advertenties

Eén reactie to “Speedweek Gruissan 5-9 april”

  1. RUDI Says:

    JAMMER VAN DE WIND . MAAR TOCH MOOIE FOTO’S

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: