Het Nieuwsblad – Gemeente Zulte: Jeffrey Van Hoe, ijssurfer

12 jan 2010 Nieuwsblad.be: iedereen leeft mee

viaHet Nieuwsblad – Gemeente Zulte: Jeffrey Van Hoe, ijssurfer.

Zulte – In de zomer glijden ze over het water, gejaagd door de wind. Maar met het huidige winteroffensief is dat niet mogelijk. Echte windsurfers hebben daar echter iets op gevonden: zij gaan ijssurfen. Zo iemand is Jeffrey Van Hoe (22) uit Olsene. Jeffrey wordt dus ook in deze gure winter gejaagd door de wind, maar dan niet op een watervlakte maar op een ijsvlakte. Ice Sailing heet dat. Jeffrey is absolute wereldtop in die discipline. Hij staat momenteel 19e op de wereldranglijst Speed Ice Sailing.

Jeffrey Van Hoe zette vorige zaterdag in Horst in Nederland nog een topprestatie neer. Hij behaalde daar een snelheid van 66 km/u (of 35,9 knopen) op de 250 m baan.

Hoe wordt die snelheid vastgesteld? Men surft met een gps aan. De tijden worden dan doorgestuurd naar een internationale jury, die daarmee een wereldwijd klassement opstelt. Dat vind je hier.

Als het ijs verdwenen is en de temperaturen weer wat draaglijker worden, gaat Jeffrey Van Hoe weer gewoon windsurfen. Want ook daar is hij heel goed in. Hij behaalde in de diverse onderdelen van het windsurfen heel wat ereplaatsen in Belgische en Europese kampioenschappen. Vorig jaar versierde hij een vierde plaats in het Belgisch kampioenschap Formula, een twaalfde plaats in het BK Slalom, een vierde plaats in het BK Racing en een vijfde plaats in het BK Speed.

Eddy Lefevre

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: